Telefon: 36-1-215-1490 36-30-718-3820
Irodánk: 1093 Budapest, Bakáts utca 1
Májusban élénkült a lakáseladási kedv

Májusban élénkült a lakáseladási kedv

Kategória: Budapest | 2022-06-02

Még mindig a bizonytalanság, kivárás, óvatosság a legmeghatározóbb tényező az eladó lakások piacán, de vannak már kedvező jelek - derül ki realista.hu oldalon megjelent  ingatlan.com elemzéséből.

Kedvező fordulat

“Élénkülés mutatkozott a kínálati oldalon májusban” - mondta Balogh László, az ingatlan.com gazdasági szakértője. Több mint 38 ezer eladó lakóingatlan jelent meg, ez 1 százalékkal nagyobb az 1 évvel korábbinál. Ez volt idén az első hónap, amikor több hirdetést adtak fel, mint a megelőző időszakba. A budapesti hirdetések száma a 2022 áprilisi szintet 4 százalékkal múlta felül.

A vevők továbbra is bizonytalanok

Az egy hirdetésre vetített érdeklődések száma áprilishoz képest 1 százalékkal csökkent, éves szinten 9 százalékkal mérséklődött.

“Havi szinten minimális csökkenésről beszélhetünk, de éves szinten még nem kapaszkodott vissza a kereslet. Ennek továbbra is a bizonytalanság az oka, amelyben a korábbi hónapokban ismert tényezők kapják a főszerepet. A gyorsuló infláció, az emelkedő kamatkörnyezet, továbbá a háborús hatás elbizonytalanítja a vevőket.” - tette hozzá az ingatlan.com szakértője.

forrás: realista.hu