Telefon: 36-1-215-1490 36-30-718-3820
Irodánk: 1093 Budapest, Bakáts utca 1
Erre készülj, ha el akarod adni a lakásod

Erre készülj, ha el akarod adni a lakásod

Kategória: Budapest | 2018-03-14

Jóval magasabb az értékesítési idő a téglalakásoknál, mint a panelek esetében az országos és a fővárosi adatok alapján egyaránt a Portfolio.hu cikke szerint . Az előző hónapban átlagosan 2-3 hónap alatt került eladásra egy panellakás,  míg a téglalakásukat eladni kívánó tulajdonosoknak a főváros pesti oldalán mintegy 6 hónapot kellett várni, hogy vevőt találjanak - a Duna House Barométer adatai alapján.


A Duna House hálózat által adott időszakban és területen eladott ingatlanok értékesítési ideje valamelyest változott az elmúlt kilenc hónapban. Tavaly júniushoz képest a panelek értékesítési ideje mintegy 30 százalékkal volt alacsonyabb az idei év elején, a keleti és nyugati országrészben egyaránt. Nagyságrendileg 70 nap alatt keltek el a panellakások idén februárban, míg a tavalyi év nyarán 100-110 nap volt ezeknek az értékesítési ideje. A napok számában tapasztalt csökkenést okozhatta a nagyobb kereslet, a bővebb kínálat (hamarabb megtalálták a vásárlók a számukra ideális lakást) továbbá az okok között szerepelhet még sok más mellett az is, hogy az utóbbi három hónapban a kereslet igényeinek jobban megfeleltek az eladásra kínált ingatlanok árai, így kevesebb idő is elég volt a döntéshozatalhoz.

Idén februárban a Duna House által értékesített téglalakások eladási ideje Pesten megközelítette a hat hónapot, míg a belvárosi és budai részeken valamivel több, mint 3 hónapot vártak csupán az eladók, hogy elkeljen az ingatlan. Az elmúlt hónapok elég vegyes képet mutatnak a napok számában, így nem lehet egyértelmű következtetést levonni arra vonatkozóan, hogy hol lehet a leggyorsabban eladni egy téglalakást. Természetesen az értékesítési időt leginkább az befolyásolja, hogy milyen áron kínálják az ingatlanokat az adott időszakban, ha jócskán a piaci ár alatt kerül meghirdetésre egy lakás, hamar vevőre találhat.

Erre készülj, ha el akarod adni a lakásod


A panellakások értékesítési idejében az látszódik, hogy jóval kevesebb idő is elegendő volt az eladásra, 60-80 nap alatt létrejöhettett az adásvétel, míg tavaly év közepén ez a szám a pesti és budai oldalon is átlagosan 160 nap volt.

Erre készülj, ha el akarod adni a lakásod

Forrás: Portfolio.hu, Duna House Barométer