Telefon: 36-1-215-1490 36-30-718-3820
Irodánk: 1093 Budapest, Bakáts utca 1
Alig akad külföldi ingatlanvásárló Magyarországon

Alig akad külföldi ingatlanvásárló Magyarországon

Kategória: Egyéb | 2022-05-27

Kevés külföldi vásárol ingatlant Magyarországon, akik mégis, azok jellemzően Budapesten vesznek, általában  készpénzben fizetnek, átlagosan 52 millió forintot.

Az ingatlanpiaci fellendülést biztos, hogy nem a külföldiek generálják, ugyanis szinte elenyésző az arányuk a lakáspiacon. Az elmúlt hat hónapban az Otthon Centrum közreműködésével ingatlant vásárló külföldiek aránya mindössze egy százalék volt, derült ki a cég legfrissebb összesítéséből.

A külföldiek közül a legnagyobb arányban a németek vásároltak  30% ,  a szlovákok 11,5%  és a hollandok 9,5% . Jelentős még a közel-keleti és kínai vásárlók aránya is.

A külföldiek által kifizetett összeg átlagban harmadával magasabb, mint a magyarok által vásárolt ingatlanok ára. Vagyis a Magyarországon ingatlant vásárló külföldiek tehetősebbek a helyieknél.

A lakásbérlésre általánosságban ugyanaz érvényes, mint a vásárlásra. Egyetlen számottevő különbség van, a külföldiek aránya itt magasabb, 4,2 százalék, és a bérlők 15 százaléka ukrán állampolgár. A külföldiek lakásbérlése még erőteljesebben Budapest-centrikus: háromból két lakásbérlet a fővároshoz köthető. Az V. kerület a legnépszerűbb, minden ötödik bérleti szerződést itt kötöttek.

Forrás:24.hu